1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Vestas’ın ilk çeyrekte geliri arttı, kar marjı azaldı

Vestas’ın ilk çeyrekte geliri arttı, kar marjı azaldı

Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas'ın geliri yılın ilk çeyreğinde yüzde 29 artarken, kar marjı yüzde 5 oranında azaldı.

Vestas’ın ilk çeyrekte geliri arttı, kar marjı azaldı

Enerji Günlüğü - Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas'ın geliri yılın ilk çeyreğinde yüzde 29 artarken, kar marjı yüzde 5 oranında azaldı.

Danimarka merkezli rüzgar enerjisi sistemleri üreticisi Vestas, 2020 yılının ilk üç ayında şimdiye kadarki en yüksek sipariş artışını yaşadığını, gelirlerinin arttığını, ancak kar marjının düştüğünü bildirdi. İlk çeyrekte Vestas'ın geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artarak 2,2 milyar euro oldu. Vestas bu dönemde sipariş artışının 3,311 MW ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti. Yılın ilk çeyreğinde türbin siparişleri bir önceki yıla göre yüzde 10 oranında artış kaydetti. 

Bununla birlikte şirketin kar marjı düştü. Faiz, Vergi Öncesi Kâr FAVÖK marjı bir önceki yıla göre yüzde 4,9 oranında azalarak -2,4 oldu. Böylece Vestas, artan maliyetler ve düşük kar marjının etkisi ile ilk çeyrekte 75 milyon euro zarar etti. Vestas, geçen yılın aynı dönemini 25 milyon euro karla tamamlamıştı. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler