1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Vestel enerji verimliliğinde iddialı

Vestel enerji verimliliğinde iddialı

Enerji Günlüğü - Vestel, pazara sunduğu enerji verimliliği yüksek ürünlerle, enerji tüketimini 10 yıl öncesine göre yüzde 60, su tüketimini ise yüzde...

Vestel enerji verimliliğinde iddialı

Enerji Günlüğü - Vestel, pazara sunduğu enerji verimliliği yüksek ürünlerle, enerji tüketimini 10 yıl öncesine göre yüzde 60, su tüketimini ise yüzde 65 oranında azalttı.

Vestel, Ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada enerji verimliliği yüksek dayanıklı tüketim ürünleri kullanımının önemine dikkat çekti. Enerji Verimliliği Haftası kapsamında 14-17 Ocak tarihleri arasında WOW Convention Center’da düzenlenen 6. Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı’na katılan Vestel, enerji verimliliğinde Vestel Ekomaks bulaşık makinesi ve Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesi gibi dünya rekortmeni ürünler sundu.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, tüm Türkiye Vestel’lendiğinde ülkedeki elektrik tüketimi yüzde 12 azalacağına dikkat çekerek,“Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek doğa dostu ve yüksek tasarruf sağlayan ürünler ortaya koymak için çalışıyoruz. Klimadan buzdolabına, çamaşır makinesinden LED Aydınlatmaya kadar bütün ürün gruplarımızda enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz. Piyasaya sunduğumuzu enerji verimliliği yüksek beyaz eşya ürünlerimizle Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon hanede yer almamız hane başına yüzde 30 elektrik tasarrufu sağlayacak. 20 milyon hanenin beyaz eşyalarının Vestellenmesiyle Türkiye’nin toplam elektrik tüketiminin de yüzde 12 oranında azaltacağız.” dedi.

ÜRÜNLERE ALMANYA'DAN VDE ONAYI

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdürerek çevre dostu ve yüksek tasarruflu ürünler ortaya koymak için çalıştıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Vestel, beyaz eşya alanındaki teknolojik birikimiyle geliştirdiği enerji tasarrufu rekortmeni ürünlerini tüketicilere sundu. Vestel’in bu yıl piyasaya sürdüğü bulaşık makinesi Vestel Ekomaks ve Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesi sunduğu enerji verimliliği ile Alman Elektrik, Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Kurumu’ndan VDE onayı almaya hak kazandı.”

Önceki ve Sonraki Haberler