1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Vestel otomotivde genişliyor

Vestel otomotivde genişliyor

Vestel, yüksek performanslı analog ve güç mikroçipleri geliştiren ABDli Elevation ile ortak oldu. Ortaklık ile Vestel, geliştireceği mobilite ürünlerinde ortak tasarlanan enerji verimliliği sağlayan çipleri kullanacak ve satışını gerçekleştirecek.

Vestel otomotivde genişliyor

Enerji Günlüğü - Vestel'in 2015 yılında kurduğu kurumsal yatırım şirketi Vestel Ventures, elektrikli̇ araçlar için yeni nesil geniş bant aralığı teknolojisi kullanan sistem çözümleri̇ üreten ABD merkezli Elevation’a ortak oldu.

Türkiye'nin yerli teknoloji şirketi Vestel, otomotiv elektroniği alanında önemli bir adım atarak geleceğin otomobillerinde kullanılacak mikroçipleri geliştireceği bir ortaklık kurdu. Vestel'in 2015 yılında kurduğu kurumsal yatırım şirketi Vestel Ventures, ABD merkezli Elevation Microsystems Inc.'e ortak oldu.

Otomotiv ve güç elektroniği çipleri üreten Elevation Microsystems, elektrikli araçlar için yeni nesil geniş bant aralığı teknolojisini kullanan sistem çözümleri geliştiriyor. Yatırımla birlikte, Elevation'ın geliştireceği yeni çipleri Vestel'in kendi mobilite ürünlerinde kullanması ve ayrıca satışa sunması bekleniyor.

Vestel Ventures Genel Müdürü Öner Tekin yaptığı açıklamada, Vestel'in otomotiv ekosistemi ve mobilite alanlarındaki gücünü artıracak bir hamlede daha bulunarak ABD merkezli Elevation'a yatırım yaptıklarını kaydetti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler