1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Vestel yerli elektrikli araç için yatırıma hazırlanıyor

Vestel yerli elektrikli araç için yatırıma hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Vestel'in yerli elektrikli otomobil motoru ve kontrol mekanizmaları için 1 milyar Dolar'ın üzerinde yatırım yapması bekleniyor.Sabah...

Vestel yerli elektrikli araç için yatırıma hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Vestel'in yerli elektrikli otomobil motoru ve kontrol mekanizmaları için 1 milyar Dolar'ın üzerinde yatırım yapması bekleniyor.

Sabah Gazetesi'nden Metin Can'ın haberine göre, elektrikli oto ve otomotiv elektroniği üzerine uzun süredir sessiz sedasız hazırlık yapan Vestel, bu alana uzun vadede 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak.

Temelinde elektrikli otomobil üretimi yer alacağı ve sektördeki dengeleri değiştimesi beklenen yatırımın birkaç ay içinde açıklanacağı ifade ediliyor. Vestel'in ilk aşamada elektrik motoru, elektrik motoru kontrol mekanizmaları ve motoru çalıştıran ana kartın dizaynını üreteceği belirtiliyor.

HÜKÜMETLE DE ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Edinilen bilgiye göre, şirketin yeni yatırımı da Manisa'da olacak. Vestel'in hükümetle de ortak bir çalışma içinde olduğu öğrenildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan geniş katılımlı bir heyet geçen ay 15 güne yakın bir süre Vestel'in Manisa'daki tesislerinde temaslarda bulundu. Taraflar, Vestel'in elektrikli otomotiv sektöründe ulaştığı teknolojiye ilişkin görüş alışverişi yaptı. Otomotiv yatırımı, Vestel Elektronik A.Ş. bünyesinde yer alacak. Vestel, gelecek 10 yıllık süreçteki büyüme planlarının büyük bir bölümünü de otomotiv endüstrisine kaydırmayı planlıyor. Vestel'in kulislerde konuşulan yatırımı otomotiv yan sanayisi sektöründe de heyecan yarattı. Yatırım hayata geçerse 100'den fazla tedarikçi firmaya yeni iş hacmi yaratacak.

Önceki ve Sonraki Haberler