1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Vestel´den enerji tasarrufu önerisi

Vestel´den enerji tasarrufu önerisi

Enerji Günlüğü - Vestel'in tasarruflu ürünlerinin kullanılmasıyla Türkiye'nin enerji ve su tüketiminde toplam 4 milyar TL'lik tasarruf sağlanabileceği...

Vestel´den enerji tasarrufu önerisi

Enerji Günlüğü - Vestel'in tasarruflu ürünlerinin kullanılmasıyla Türkiye'nin enerji ve su tüketiminde toplam 4 milyar TL'lik tasarruf sağlanabileceği ifade edildi.

Enerji Tasarrufu Haftası'nda açıklama yapan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Türkiye'nin enerji verimliliğine yönelik projelerinin artırılması gerektiğinin altını çizerek, Vestel'in tasarruf rekortmeni ürünlerinin kullanılmasıyla Türkiye'nin enerji ve su tüketiminde toplam 4 milyar TL'lik tasarruf sağlayabileceğini söyledi.

YILDA İKİ KEBAN BARAJI'NIN ÜRETTİĞİ KADAR ELEKTRİK TASARRUFU

Erdoğan, enerji ve su kaynaklarını verimli şekilde kullanmayı en önemli sorumluluklarından biri olarak gördüklerini belirterek, "Hem geliştirdiğimiz ürünlerde hem de üretim süreçlerimizde enerji ve su tasarrufuna büyük önem veriyoruz. Enerji rekortmeni Vestel beyaz eşyalar, kendi sınıfındaki rakip ürünler karşısında enerji ve su tasarrufunda öne geçiyor" dedi. Türkiye'deki tüm hanelerdeki beyaz eşyaların A enerji sınıfında olduğu referans alındığında bu ürünlerin Vestel'in enerji rekortmeni ürünleri ile değiştirilmesi halinde tüm Türkiye'de enerji ve su tüketiminde toplam 4 milyar TL'lik tasarruf sağlanabileceğini belirten Erdoğan, "Sadece elektrik enerjisinde 2,7 milyar TL değerinde tasarruf elde edebiliriz. Sadece elektrikten elde edilen bu tasarruf, 2 Keban Barajı'nın bir senede ürettiği elektrik enerjisi miktarına eşit" diye konuştu.

SU FATURASI 1.3 MİLYAR TL DÜŞEBİLİR

Söz konusu rekortmen ürünleri, ilk kez Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA'da sergilediklerini ve Türkiye pazarında da satışa sunduklarını hatırlatan Turan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Enerji tasarrufu yüksek A+ ve üstü ürünlere kaydırdığımız beyaz eşya üretimimizle, pazara sunduğumuz ürünlerde enerji ve su tüketimini büyük oranlarda azalttık. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek doğa dostu ve yüksek tasarruf sağlayan ürünler ortaya koymak için çalışıyoruz. Klimadan buzdolabına, çamaşır makinesinden LED aydınlatmaya kadar bütün ürün gruplarımızda enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz. Bugün Türkiye'deki tüm evlere Vestel'in su tasarrufunda rekortmen Pyrojet teknolojili çamaşır makinesi ve Ekomaks bulaşık makinesi girse yılda 327 milyon metreküp sudan tasarruf edip Türkiye'nin toplam su faturasını 1,3 milyar TL düşürebiliriz."

Önceki ve Sonraki Haberler