1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Vietnam’da Çin’in Petrol çalışmasına tepki büyüyor

Vietnam’da Çin’in Petrol çalışmasına tepki büyüyor

Enerji Günlüğü - Çin’in Paracel Adaları yakınlarındaki tartışmalı sulara petrol kuyusu platformu yerleştirme hamlesine tepki olarak Tayvanlı bir çelik...

Vietnam’da Çin’in Petrol çalışmasına tepki büyüyor

Enerji Günlüğü - Çin’in Paracel Adaları yakınlarındaki tartışmalı sulara petrol kuyusu platformu yerleştirme hamlesine tepki olarak Tayvanlı bir çelik fabrikasında çalışan işçilere saldırılmasıyla tansiyon yükseldi.

Radikal grupların Vietnam'ın güneyinde yabancılara ait 15 fabrikayı ateşe vermelerinin ardından Tayvanlı bir çelik fabrikasında çalışan işçilere saldırılması sonucu bir kişi öldü, 128 kişi yaralandı.

Vung Ang’ın Ha Tinh şehrinde bulunan fabrikanın sahibi Formosa Plastic Group’tan yapılan açıklamada, Vietnamlı çalışanların tesisi yağmalaması esnasında, 90 Çinlinin yaralandığı, bir Çinlinin ise kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği açıklandı.

Ha Tinh’deki sağlık yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, saldırının ardından 128 kişi bölgede bulunan iki hastaneye sevkedildi ve hastaneye kaldırılanlar arasında hayatını kaybeden olmadı.

Güney Çin Denizi’nin Paracel Adaları’na yakın bölgeleri üzerinde hem Vietnam hem de Çin hak iddia ediyor. İki ülke arasında 1979 yılında kanlı bir sınır çatışması yaşanmış, ilişkiler 1991’de normalleşmişti.

Radikal gruplar bir gün önce de Vietnam'ın güneyinde yabancılara ait 15 fabrikayı ateşe vermişti. Yerel yetkililer, Bin Duong'daki sanayi bölgesinde çalışan 20 bin kadar işçinin protesto gösterilerinin ardından bazı öfkeli grupların, Çin'e ait olduğunu zannettikleri fabrikalara saldırdığını ancak fabrikaların bazılarının Tayvan ve Güney Kore'ye ait olduğunu söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler