1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Virgin Atlantic’ten SAF ile ilk transatlantik uçuş

Virgin Atlantic’ten SAF ile ilk transatlantik uçuş

Virgin Atlantic’in atık yemek yağı ve hayvansal yağ gibi sürdürülebilir havacılık yakıtıyla (SAF) çalışan uçağı Boeing 787 ilk transatlantik uçuşunu yaptı. 

Virgin Atlantic’ten SAF ile ilk transatlantik uçuş

Enerji Günlüğü - %51'i Birleşik Krallık Virgin Group ve %49'u Delta Air Lines havayollarına ait havacılık şirketi Virgin Atlantic Airways Ltd, Londra Heathrow Havalimanından New York JFK Havalimanına dünyanın ilk %100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuş, Rolls-Royce Trent 1000 motorlarını kullanan bir Boeing 787 ile gerçekleştirildi.

Havacılık endüstrisini karbondan arındırma çabalarında bir dönüm noktası olarak değerlendirilen uçuş sırasında jet yakıtı ile aynı miktarda karbondioksit salındığı, ancak net emisyonun fosil yakıtlı yolculuklardan %70 daha düşük olmasının beklendiği aktarıldı. 

“DAHA DA İLERİYE GİTMEMİZ GEREKİYOR”

Virgin Atlantic İcra Kurulu Başkanı Shai Weiss konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Flight100, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtının, fosil türevli jet yakıtının yerine güvenli, anında ikame olarak kullanılabileceğini ve uzun mesafeli havacılığı karbondan arındırmak için tek geçerli çözüm olduğunu kanıtlıyor. Buraya gelmek için radikal bir işbirliği gerekti ve bu önemli kilometre taşına ulaşmış olmaktan gurur duyuyoruz ancak daha da ileriye gitmemiz gerekiyor” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler