1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Vitol İngiltere’de DKÇS kapasitesini arttırıyor

Vitol İngiltere’de DKÇS kapasitesini arttırıyor

Hollandalı Vitol, Drax Group’tan aldığı 4 kombine çevrimli gaz türbini ile İngiltere’nin en büyük Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali (DKÇS) işletmecilerinden biri oluyor.

Vitol İngiltere’de DKÇS kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Hollandalı Vitol, Drax Group’tan aldığı 4 kombine çevrimli gaz türbini ile İngiltere’nin en büyük Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali (DKÇS) işletmecilerinden biri oluyor.

Dünyanın en büyük özel petrol ticareti şirketi Hollandalı Vitol, İngiliz elektrik üretim şirketi Drax Group şirketlerinden Drax Smart Generation'dan 4 kombine çevrimli gaz türbini satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu. Vitol, satın alma işleminin 31 Ocak'a kadar tamamlanmasını bekliyor.

Vitol'un bağlı ortaklığı VPI Holdings üzerinden gerçekleştirdiği bu satın alma ile birlikte toplam kombine çevrimli gaz türbini kapasitesi 3,3 GW seviyesine ulaşacak. Böylece Vitol İngiltere’nin en büyük Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali (DKÇS) işletmecilerinden biri olacak.

DKÇS, elektrik üretiminde kullanılan buhar için atık ısıyı yeniden kullandığından daha çevreci bir elektrik üretim şekli olarak kabul ediliyor. Bu nedenle bu tür santraller İngiltere’nin karbon emisyonlarını azaltma hedefleri ile de uyumlu. 

Önceki ve Sonraki Haberler