1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Vitol rüşvet soruşturmasında 164 milyon dolar ödeyecek

Vitol rüşvet soruşturmasında 164 milyon dolar ödeyecek

Vitol, Brezilya, Ekvador ve Meksika’daki petrol ticareti faaliyetlerinde ortaya çıkan rüşvet iddialarını çözmek için 164 milyon dolar ödeyecek. 

Vitol rüşvet soruşturmasında 164 milyon dolar ödeyecek

Enerji Günlüğü - Vitol, Brezilya, Ekvador ve Meksika’daki petrol ticareti faaliyetlerinde ortaya çıkan rüşvet iddialarını çözmek için 164 milyon dolar ödeyecek. 

ABD Adalet Bakanlığı, dünyanın en büyük özel petrol ticareti şirketi Hollandalı Vitol Group'la ilgili kritik bir karar aldı. Vitol'ün ABD biriminin, Brezilya'da ve diğer ülkelerde petrol ticareti işini büyütmek için rüşvet ödediğine ve manipülasyon yaptığı iddialarına ilişkin soruşturma yeni bir evreye girdi.

ABD hükümeti, Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturmalar kapsamında Vitol'ün 163,8 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini açıkladı. ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Vitol Brezilya, Ekvador ve Meksika’da düzenlenen ihalelerde yetkililere rüşvet verdi. Vitol, bu rüşvet eylemleri için 135 milyon dolar ödeyecek. Bu tutarın 45 milyon dolarlık kısmı Brezilya otoritelerine verilecek.  

Açıklamaya göre Vitol ayrıca, ABD Emtia Vadeli İşlemler Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu'na (CFTC) 12,7 milyon doların üzerinde haksız kazanç ve 16 milyon dolar da para cezası ödeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler