1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Vitol, Saras’taki Moratti ailesi hisselerini satın alıyor

Vitol, Saras’taki Moratti ailesi hisselerini satın alıyor

Vitol, İtalyan rafineri şirketi Saras’tan %35 hisse alımı için anlaştı. Şirket hisseler için milyarder Massimo Moratti'nin ailesine toplam 1,7 milyar euro ödeyecek.

Vitol, Saras’taki Moratti ailesi hisselerini satın alıyor

Enerji Günlüğü - Hollandalı çokuluslu enerji şirketi Vitol, İtalyan petrol rafinerisi şirketi Saras’ta milyarder Massimo Moratti'nin ailesine ait %35 hisseyi satın alacak. 

İsviçre merkezli Hollandalı çokuluslu enerji şirketi Vitol bir açıklama yaparak, İtalyan petrol rafinerisi şirketi Saras'ın yaklaşık %35 hissesini satın almayı kabul ettiğini duyurdu. Satış ve satın alma anlaşması kapsamında Vitol, İtalyan milyarder Massimo Moratti'nin ailesine hisse başına 1,75 euroya eşdeğer bir fiyatla 1,7 milyar euro ödeyecek. 

Belirli şartların yerine getirilmesi halinde şirket, Saras'ın kurumsal sermayesinin yaklaşık %5'ini alma hakkına sahip olacak. Şirket ayrıca Saras'ın işlemin kapanış tarihinden önce temettü dağıtımını tamamlayıp ödemesi durumunda hisse başına fiyatın düşeceğini de açıkladı.

Hisse satın alımı sonrasında Moratti ailesinin Saras'ta sahip olduğu tüm hisseler Vitol'e devredilecek.

Vitol CEO'su Russell Hardy yaptığı değerlendirmede, “Saras’ın Sardunya Adası ve ülke içindeki önemini daha geniş anlamda takdir ediyoruz ve Moratti ailesinin özenli yönetim, güvenli operasyonlar ve yerel toplum ve çalışanlara destek mirasını sürdürmeye kararlıyız” ifadesini kullandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler