1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Vitol’den Afrika’da temiz pişirme teknoloji yatırımı

Vitol’den Afrika’da temiz pişirme teknoloji yatırımı

Hollandalı enerji ve emtia ticaret şirketi Vitol, Afrika'da temiz pişirme teknolojilerine 550 milyon dolar yatırım yapacak.

Vitol’den Afrika’da temiz pişirme teknoloji yatırımı

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli enerji şirketi Vitol ve bağlı kuruluşu Vivo Energy, 2030 yılına kadar Afrika'da daha temiz yemek pişirmeyi kolaylaştırmak için gereken altyapıya 550 milyon dolardan fazla yatırım yapmayı planlıyor. Vitol grubu, bu güne kadar Afrika’da 10 milyondan fazla hanenin temiz yemek pişirmeye erişimini sağladı.

Vivo Energy, bu yatırımının hem deniz terminallerinden LPG'nin güvenli dağıtımı için gereken yüksek kaliteli tüplere kadar LPG altyapısını, hem de temiz pişirme karbon projelerine yapılan yatırımları kapsadığını açıkladı.

YATIRIMLARLA TEMİZ PİŞİRMEYE TEŞVİK

Paris'teki UNESCO Genel Merkezi'nde düzenlenen Afrika'da Temiz Yemek Pişirme Zirvesi'nde konuşan Vitol CEO'su Russell Hardy, Vitol'ün son 20 yıldır temiz pişirme karbon projeleri ve LPG altyapısına yaptığı yatırımlarla temiz pişirmeyi teşvik ettiğini söyledi.

Hardy, temiz pişirmenin kadınların, çocukların ve yaşlıların solunum sağlığını iyileştirdiğine, yakıt elde etmek için gereken süreyi azaltarak kadınları önemli ölçüde güçlendirdiğine dikkat çekti. Hardy temiz pişirmenin ormansızlaşmayı azaltmanın yanı sıra gerçek karbon emisyon tasarrufu da sağladığını sözlerine ekledi.