1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Viyana’da ısıtma sistemi dijitalleşecek

Viyana’da ısıtma sistemi dijitalleşecek

Enerji Günlüğü - Viyana'daki bölgesel ısıtma ağı, büyük enerji kayıpları ve darboğazların giderilerek daha verimli yönetilebilmesi için dijital...

Viyana’da ısıtma sistemi dijitalleşecek

Enerji Günlüğü - Viyana'daki bölgesel ısıtma ağı, büyük enerji kayıpları ve darboğazların giderilerek daha verimli yönetilebilmesi için dijital hale getirilecek.

Sloven enerji grubu Petrol, enerji şirketi Wien Energie ile Viyana'daki bölgesel ısıtma ağının dijital hale getirilmesinin ilk aşamasını gerçekleştirmek için bir sözleşme imzaladığını ve projenin ikinci aşaması içinde yarışacağını açıkladı. Şirket, sözleşme uyarınca Mayıs ayına kadar, sistemin en büyük enerji kayıplarını ve darboğazlarını gösterecek bir termal-hidrolik ağ modelini hazırlayacak ve Energie’nin ısıtma ağını daha verimli yönetmesine yardımcı olacak bir yazılım geliştirecek.

PROJE İKİ AYAKLI İŞLEYECEK

Wien Energie, önümüzdeki yıl üretim ve ısıtma dağıtımının işletme maliyetlerini azaltacak dijitalizasyonun ikinci aşamasını başlatmayı planlıyor. İkinci aşamada, gerçek zamanlı olarak ağın işleyişi optimize edilecek. Hava tahmini verilerine bağlı olarak enerji tüketimi tahmin edilecek ve son kullanıcılara mümkün olacak en ekonomik şekilde nasıl dağıtılacağı önerilecek.

Wien Energie, Büyük Viyana metropolitan bölgesinde yaklaşık 2 milyon kişiye, 230.000 işletme ve sanayi tesisine elektrik, doğal gaz ve ısıtmanın güvenilir tedariğinden sorumlu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler