1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. VMD VDK için 11’inci yıl mesajı yayınladı

VMD VDK için 11’inci yıl mesajı yayınladı

Vergi müfettişleri, VDK’nın kuruluş yıldönümünde mali ve sosyal haklarının Sayıştay çalışanlarıyla eşitlenmesini istedi.

VMD VDK için 11’inci yıl mesajı yayınladı

Enerji Günlüğü - Vergi müfettişleri, mali ve sosyal haklarının Sayıştay çalışanlarıyla eşitlenmesini istiyor. 

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD), Vergi Denetim Kurulunun (VDK) 11. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, vergi müfettişlerinin özlük haklarının Sayıştay mensuplarının hakları seviyesine çıkarılması istendi. 

VMD’nin açıklamasında VDK’nın kuruluş yıldönümü kutlandı ve vergi müfettişlerinin terörün finansmanının kesilmesi, kamu zararının azaltılması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli rolü olduğu hatırlatıldı. 

Açıklama şu ifadelerle devam etti, “Tüm gelişmiş ekonomilerin ve ileri demokrasilerin ortak özelliklerinden biri, tabana yayılmış vergi bilinci ve bunu tamamlayan etkin bir vergi denetimidir. Vergi Denetim Kurulunun teşekkülü ile ülkemiz bu yolda önemli bir adım atmıştır. Camiamızın Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentisi, kuruluşuna öncülük ettiği Vergi Denetim Kuruluna ve vergi müfettişlerine desteğini artırarak devam ettirmesidir”.

VDK’nın 10 Temmuz 2011 tarihinde kurulmasından önce vergi denetim süreçleri Maliye Teftiş Kurulu, Hesap Uzmanları Kurulu, Gelirler Kontrolörleri Başkanlığı ve Vergi Denetmenleri tarafından ayrı departmanlar altında yürütülüyordu. VDK adı altında birleşen bu kurulularda çalışanlar, 2011’den bu yana vergi müfettişi unvanıyla görev yapıyor. 

Vergi müfettişlerinin incelemeleri ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Temiz enerji kaynakları ve çeşitli taahhütler veren şirketler için verilen kapsamlı desteklemelere rağmen; kamunun, enerji sektöründen sağladığı kesintisiz vergi geliri miktarı Türkiye’nin vergi gelirleri içinde önemli paya sahip. 

VDK’nın performansının her yıl arttığını hatırlatan VMD’nin açıklamasında şöyle denildi, “Vergi Müfettişlerince terör örgütlerinin mali kaynaklarının kesilmesi, piyasayı manipüle edenlere gerçekleştirilen dev operasyonlar, stokçuluğa ve suni fiyat artışlarına yönelik piyasa denetimleri ve vergi kaçakçılığı ile mücadele başta olmak üzere vergi incelemesi, teftiş ve soruşturma konularında etkin çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmaların, ülkemizin vergi sistemine, kamu maliyesine ve ekonomisine önemli katkılar sağladığı yadsınamaz bir gerçektir. Vergi Denetim Kurulunun teşekkülü ile ülkemiz bu yolda önemli bir adım atmıştır. Etkin bir vergi denetiminin sağlanması için gerekli olan bir diğer önemli adım ise vergi müfettişlerinin mali ve sosyal haklarının geliştirilmesidir. Camiamızın Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentisi, kuruluşuna öncülük ettiği Vergi Denetim Kuruluna ve vergi müfettişlerine desteğini artırarak devam ettirmesidir”.

Önceki ve Sonraki Haberler