1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Vodafone Türkiye, enerji tüketimini yüzde 26 azalttı

Vodafone Türkiye, enerji tüketimini yüzde 26 azalttı

Vodafone Türkiye, geçen yıl 12 veri merkezi, 16 ofis binası ve 25 binden fazla baz istasyonunda tüketilen 575.930 MWh elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin ederek Kapsam 2 emisyonlarını sıfırladı.

Vodafone Türkiye, enerji tüketimini yüzde 26 azalttı

Enerji Günlüğü - Vodafone Türkiye, enerji verimliliği alanındaki çalışmalarıyla 2021-22 mali yılında mobil veri başına tüketilen enerji miktarını bir önceki mali yıla göre %26 azalttı. 

Şirket içinde ve dışında uyguladığı çözümlerle enerji tasarrufunu artırmayı hedefleyen Vodafone Türkiye, 2021-22 mali yılında bir önceki yıla göre mobil veri başına tüketilen enerji miktarını %26 azalttı. Diğer yandan, baz istasyonu ve birim veri başına sera gazı yoğunluğunu %99 azaltan şirket; 12 veri merkezi, 16 ofis binası ve 25 binden fazla baz istasyonunda tüketilen 575.930 MWh elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin ederek Kapsam 2 emisyonlarını sıfırladı. Şirket, 2021-22 mali yılı itibarıyla yenilenebilir enerji üretim miktarını %49 artırarak toplam 1.047 MWh elektrik üretti.

"ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Enerji Verimliliği Haftası vesilesiyle açıklamada bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Vodafone olarak, enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamaya, enerji tüketimini düşüren teknolojilere yatırım yapmaya önem verdiklerini belirtti. Süel, “Esenyurt, Tuzla, İzmir, Ankara ve Adana’da bulunan ana teknoloji merkezlerimiz ve yaklaşık 25 bin baz istasyonumuzda enerji yönetimini ‘sınıfının en iyisi’ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi doğrultusunda gerçekleştirerek Vodafone Grubu içinde baz istasyonları ve ana teknoloji merkezlerinin tamamında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ni devreye alan ilk ülke olduk. Kapsam 2 emisyonlarımızı %100 yenilenebilir enerji kullanımı sayesinde sıfırladık. Net sıfıra geçişimizin bir parçası olarak, güneş panelleri gibi çözümlerle kendi operasyon bölgelerimizde kendi yenilenebilir enerjimizi üretmeye öncelik veriyoruz. Diğer yandan, enerji verimliliği sağlayan dijital ürün ve servislerimizle, müşterilerimizin tasarruf etmesine ve karbon ayak izlerini azaltmasına katkıda bulunuyoruz. Vodafone olarak, dijitalleşmenin gücünü kullanarak enerji tasarrufu konusunda değer katan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler