1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Volkswagen batarya yatırımı yapacak

Volkswagen batarya yatırımı yapacak

Volkswagen, üreteceği elektrikli araç bataryalarıyla 2030 yılına kadar yılda 20 milyar euronun üzerinde satış geliri hedefliyor.

Volkswagen batarya yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Alman otomobil üreticisi Volkswagen, batarya hücresi üretimi için PowerCo adlı yeni bir şirket kurdu. Şirket, 2030’a kadar 20 milyar euro yatırım yapacak. 

Alman otomobil devi Volkswagen (VW), elektrikli araçlara geçişin açık ara en büyük zorluğunun tüm arabalara güç sağlamak için yeterli batarya üretimi olduğunu hatırlatarak, 2030 yılına kadar 240 gigawatt saat (GWh) ortak kapasiteye sahip fabrikalar kurma planını uygulamaya koydu. Avrupa’daki ilk batarya hücresi fabrikasının temelini Salzgitter şehrinde atan Volkswagen üretime 2025 yılında başlayacak.

KÜRESEL BATARYA FAALİYETLERİNİ POWERCO YÜRÜTECEK

VW, ortaklarıyla birlikte batarya hücresi üretmek için PowerCo adında yeni bir şirket kurdu. PowerCo, 2030 yılına kadar 20 milyar euronun üzerinde yatırım yaparak 20 bin iş yaratacak. Şirket ayrıca 2030’a kadar yılda 20 milyar euronun üzerinde satışa ulaşmayı hedefliyor. 

Yapılan açıklamada, PowerCo biriminin VW'nin ham madde madenciliğinden geri dönüşüme ve enerji depolama sistemleri de dahil olmak üzere küresel pil üretimini ve araştırmasını yöneteceği belirtildi.

Öte yandan Şirketin satışları 2022 yılının ilk yarısında bir önceki yıla göre %20,5 düştü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler