1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Volkswagen Çin elektrikli araç pazarında ağırlığını arttırıyor

Volkswagen Çin elektrikli araç pazarında ağırlığını arttırıyor

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, Çin elektrikli araçlar pazarındaki ağırlığını artırmak için 2,1 milyar euro değerinde iki önemli satın alma gerçekleştirecek.

Volkswagen Çin elektrikli araç pazarında ağırlığını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, Çin elektrikli araçlar pazarındaki ağırlığını artırmak için 2,1 milyar euro değerinde iki önemli satın alma gerçekleştirecek.

Dünyanın en büyük iki otomotiv üreticisinden biri olan Almanya merkezli Volkswagen, Çin elektrikli araçlar pazarındaki ağırlığını artırmak için toplam 2,1 milyar euro değerinde iki önemli satın alma gerçekleştireceğini duyurdu. 

Bu kapsamda şirket, 2017 yılında Çin'de JAC Motors'la birlikte kurduğu ortak girişim JAC Volkswagen’deki hissesini %50'den %75'e çıkaracak. Volkswagen, bunu yapabilmek için aynı zamanda JAC'ın çatı şirketi olan kamu iktisadi teşebbüsü Jianghuai Automobile Group'a (JAG) da yatırım yaparak burada %50 hisse sahibi olacak. Toplam değerinin 1 milyar euro civarında olması beklenen bu anlaşma sonrasında ortak girişimin tüm idari kontrolü Volkswagen’a geçecek.

JAC anlaşmasının yanı sıra Volkswagen, elektrikli araç bataryaları için tedarik zincirinde dikey entegrasyona gidecek. Grup, 1,1 milyar euroluk yatırımla batarya üreticisi Gotion High-Tech'in %26 hissesini alarak şirketin en büyük hissedarı olacak. VW, bu hamlesiyle Çin merkezli bir batarya tedarikçisine yatırım yapan ilk küresel otomotiv üreticisi olacak.

FORD AVRUPA’DA EV ÜRETİMİ İÇİN VOLKSWAGEN ALTYAPISINI KULLANACAK

Volkswagen, geçtiğimiz yıl duyurulan Ford iş birliğiyle ilgili olarak grubun denetim kurulunun gelecek projelere dair sözleşmeleri onayladığını da açıkladı. Buna göre şirketler, üç farklı ticari araç projesinde ortak çalışacak ve bu projelerin ikisini Ford, birini Volkswagen geliştirecek. Ford, Avrupa'da bir elektrikli araç üretimi için Volkswagen'ın altyapısını kullanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler