1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Volkswagen elektrikli araçta hedef büyüttü

Volkswagen elektrikli araçta hedef büyüttü

Enerji Günlüğü - Alman otomobil üreticisi Volkswagen 10 yıl içerisinde üretmeyi planladığı elektrikli araç sayısını 15 milyondan 22 milyona çıkardı.Emisyon...

Volkswagen elektrikli araçta hedef büyüttü

Enerji Günlüğü - Alman otomobil üreticisi Volkswagen 10 yıl içerisinde üretmeyi planladığı elektrikli araç sayısını 15 milyondan 22 milyona çıkardı.

Emisyon hilesi skandalı ile sarsılan Alman otomobil şirketi Volkswagen elektrikli araç üretiminde daha önce açıkladığı hedefleri arttırdı. Bünyesinde Audi, Porsche, Skoda ve Seat markalarını bulunduran Volkswagen grubu 10 yıl içerisinde 22 milyon elektrikli araç üretmeyi planladığını açıkladı. Şirket daha önceki açıklamalarında bu hedefin 15 milyon civarında olacağını belirtiyordu. 

Açıklamada Volkswagen, 2028 yılına kadar da daha önce duyurulan 50 yerine 70 farklı model elektrikli aracı piyasaya sürmeyi hedeflediğini bildirdi. Volkswagen daha önce de elektrikli motor ve pil teknolojisine büyük yatırımlar ayırdığını duyurmuştu. Volkswagen, Avrupa emisyon standartlarının zorlaştırılması sonrasında sıfır emisyonlu araçlar üretmek üzere, Almanya'da bulunan 3 fabrikasını elektrikli otomobil üretebilir şekilde yeniden düzenleme kararı almıştı.

2018'de 10,8 milyon araç satarak rekor kıran şirketin bu satışlarının sadece 40 bini elektrikli, 60 binini de hibrid otmobiller oluşturdu.

VOLKSWAGEN ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİMİNİ ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler