1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Volkswagen, elektrikli sedan modelini tanıttı

Volkswagen, elektrikli sedan modelini tanıttı

Alman otomobil markası Volkswagen, tamamen elektrikli yeni sedan ID.7 modelinin tanıtımını yaptı. Model, Tesla’nın Model 3 aracına rakip olacak. 

Volkswagen, elektrikli sedan modelini tanıttı

Enerji Günlüğü - Volkswagen, üretimini sonlandırdığı Passat Sedan'ın yerine elektrikli alternatifler oluşturma çalışmaları kapsamında ürettiği tamamen elektrikli yeni sedan ID.7 modelini tanıttı. 

Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW), CES 2023 kapsamında Tesla Model 3 rakibi yeni elektrikli sedanı ID.7'yi tanıttı. Kamuflajlı olarak tanıtılan ve Volkswagen Passat’ın geleceği olarak görülen Araç, 88kWh’lik bir batarya ile yaklaşık 700 kilometre menzile ulaşabilecek. VW, ID.7'nin başlangıç fiyatını ise açıklamadı.

Araç, Tesla Model 3’ten sonra ABD pazarına giren ilk lüks olmayan elektrikli sedan olmasıyla ön plana çıkıyor. Model, 2023'ün ikinci çeyreğinde üretilmeye başlanacak ve ardından 2024'te ABD, Avrupa ve Çin'de satışa sunulacak.

AKILLI KLİMA SİSTEMİ BULUNUYOR

15 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip olduğu belirtilen araçta, sahibinin anahtarlık ile yaklaştığını algıladığında kabini ısıtmaya veya soğutmaya başlayabilen yeni, gelişmiş bir klima sistemi de bulunuyor.

Model ayrıca kaportada kullanılan 40 kat elektronik boya sayesinde renk değiştirebilme özelliğine sahip ancak renk değiştirme teknolojisi seri üretim versiyonlarda bulunmayacak. 

“ON YENİ ELEKTRİKLİ MODELDEN BİRİSİ”

Volkswagen Binek Araç CEO’su Thomas Schäfer, ID.7'ye dair, “ID.7, 2026 yılına kadar pazara sunmayı planladığımız on yeni elektrikli modelden birisi olacak. Sedan model, üst düzey teknoloji ve kalite özellikleri taşıyacak. Amacımız, müşterilerimize her segmentte uygun modeller sunmak” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler