1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Volkswagen’in yarışçıları enerjisini Gazprom’dan alacak

Volkswagen’in yarışçıları enerjisini Gazprom’dan alacak

Enerji Günlüğü - OAO Gazprom, Mayıs ayından itibaren Volkswagen Motorsport yarışlarının tek doğalgaz yakıtı tedarikçisi olacak. OAO Gazprom İcra Kurulu...

Volkswagen’in yarışçıları enerjisini Gazprom’dan alacak

Enerji Günlüğü - OAO Gazprom, Mayıs ayından itibaren Volkswagen Motorsport yarışlarının tek doğalgaz yakıtı tedarikçisi olacak. OAO Gazprom İcra Kurulu Başkanı Viktor Zubkov ile Volkswagen İcra Kurulu üyesi Ulrich Hackenberg, dün gerçekleştirilen bir törenle anlaşmayı imzaladı.

Ulrich Hackenberg imza töreninin ardından “Gazprom’un Scirocco R Kupası yarışlarına ortaklığını memnuniyetle karşılıyoruz. Çevreyle barışık ve verimli motor sporları her daim Volkswagen’ın ana amaçlarından biri olmuştur. Bu ortaklık, iki küresel oyuncu arasındaki yol arkadaşlığının kapılarını açmaktadır. Volkswagen uzun süredir doğalgazla çalışan araçlar üzerinde çalışma geleneğini sürdürmektedir. İşbirliğinin sonuçlarını görmek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Viktor Zubkov ise “Yakıt olarak doğalgaz, enerji verimliliği olan, ekolojik olarak temiz ve ekonomik ulaşım için sonsuz bir potansiyel arz etmektedir. Gazprom için bu, iş geliştirme açısından gerek yurt içinde, gerek yurt dışında öncelikli bir saha oluşturmaktadır. Volkswagen’la yaptığımız bu anlaşma, Avrupa’da doğalgazın yakıt olarak kullanılmasını artırma hedefimize yönelik akılcı bir adımdır. İşbirliğimizin başarıyla sonuçlanacağına güvenim tam” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler