1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Volta Motor, elektrikli araç üretimini arttıracak

Volta Motor, elektrikli araç üretimini arttıracak

Volta Motor, Düzce’deki elektrikli araç fabrikasında üretimini yaklaşık 10 kat arttıracak. Şirket ayrıca Akü Paketleme Tesisi de kuracak.

Volta Motor, elektrikli araç üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Volta Motor, Düzce’de Gümüşova OSB’de bulunan fabrikasında elektrikli araç üretim kapasitesini arttırarak yılda yaklaşık 1 milyon 400 bine çıkaracak.

Gümüşova Organize Sanayi Bölgesinde bulunan modern entegre üretim tesisinde bölgenin en kapsamlı elektrikli araç üretimini yapan Volta Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kapasite artışı planlıyor. 

5,4 milyon lira bedelli proje kapsamında yeni makine ekipman ilavesi yapılarak üretim kapasitesi yılda 105 bin 900 adetten 1 milyon 363 bin 450 adete çıkarılacak. Ayrıca kurulu fabrika binalarına ek olarak alan artışına gidilerek iki adet fabrika binası daha eklenecek. Fabrikada çalışan sayısı da arttırılarak 260’tan 860’a çıkarılacak.

AKÜ PAKETLEME TESİSİ KURULACAK

Şirket tarafından, Düzce İli, Gümüşova İlçesi, Hanyanı Mevkiinde bulunan Gümüşova OSB’de bisiklet ile elektrikli araç üretiminde kapasite artışı yanında Akü Paketleme Tesisi de kurmayı planlıyor. Tesisin kapasitesi yılda 500 bin olarak öngörülüyor.

Şirket fabrikada elektrikli bisiklet, elektrikli moped, elektrikli kişisel taşıt, elektrikli tekerlekli sandalye, elektrikli üç tekerlekli yük aracı, elektrikli üç tekerlekli moped, elektrikli motosiklet, elektrikli ATV, elektrikli UTV, elektrikli araba üretiyor. Volta fabrikada benzinli araç üretimi de yapıyor.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler