1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Volta Yeşil Enerji, Konya’da hidroelektrik santral kuracak

Volta Yeşil Enerji, Konya’da hidroelektrik santral kuracak

Konya’nın Taşkent ilçesinde toplam 24 MW kurulu gücünde 2 adet hidroelektrik santral (HES) ve bir adet cansuyu HES inşa edilecek.

Volta Yeşil Enerji, Konya’da hidroelektrik santral kuracak

Enerji Günlüğü - Volta Yeşil Enerji, 256 milyon lirayı aşan bir yatırımla Konya’da 24 MW kurulu gücünde Asarcık Çetmi Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor. 

Volta Yeşil Enerji Üretim Ltd. Şti. Tarafından Konya ili Taşkent İlçesi sınırları içerisinde 24 MW kurulu gücünde Asarcık Çetmi Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kurulması planlanıyor. Ayrıca 100.000 ton/yıl kapasiteli kırma-eleme tesisi işletilmesi planlanıyor. Projenin değerinin 256 milyon lirayı aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında Asarcık Deresi üzerinde 2 adet regülatör ve 2 adet hidroelektrik santral (HES) ve bir adet cansuyu HES inşa edilecek. Projede yılda 37,73 GWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Santrallerin ekonomik ömrü 50 yıl olarak tahmin ediliyor. Üretilecek elektrik enerjisi, 23 km 2x3x477 MCM Enerji nakil hattı ile Hadim Trafo Merkezine (TM) bağlanacak.

Kurulacak olan Çetmi Regülatörü ve HES-1’in kurulu gücü 13,08 MW, Bolay Regülatörü ve Çetmi HES-2’nin kurulu gücü 0,86 MW ve Cansuyu HES’in kurulu gücü de 0,06 MW olacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler