1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Vopak biyoyakıt yatırımına hazırlanıyor

Vopak biyoyakıt yatırımına hazırlanıyor

Hollandalı tank depolama şirketi Vopak, biyoyakıt üretimi için Rotterdam Limanı'na atık bazlı hammadde depolama yatırımı yapacak. 

Vopak biyoyakıt yatırımına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Hollandalı tank depolama şirketi Vopak, biyoyakıt üretimi için Rotterdam Limanı'na atık bazlı hammadde depolama yatırımı yapacak. 

Dünyanın en büyük bağımsız petrol, sıvı kimyasal ve bitkisel yağ depolama şirketi olan Hollanda merkezli Vopak, Rotterdam Limanı içindeki Vlaardingen terminalinde toplam 64.000 metreküp (cbm) kapasiteli 16 yeni tank inşa edeceğini açıkladı. Açıklamaya göre, tanklarda kullanılmış yemeklik yağ ve donyağı gibi atık maddeler depolanacak. 

Açıklamasında Avrupa Birliği'nin Yenilenebilir Enerji Direktifi II'nin bir sonucu olarak Avrupa'da yenilenebilir enerji piyasasının yükseldiğini belirten Vopak, yeni tanklarda depolayacağı bu yenilenebilir hammaddelerin biyodizel ve biyo-jet yakıtı gibi biyoyakıtların üretimi için kullanılacağını ifade etti. 

Hollanda’daki Vopak Vlaardingen Terminali zaten bu tür ürünlerin depolanması konusunda geniş deneyime sahip bulunuyor. Vopak'ın Avrupa ve Afrika Bölüm Başkanı Patrick van der Voort yeni yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu proje, Vopak'ın daha sürdürülebilir enerjileri ve hammaddeleri kolaylaştırmak için altyapı çözümleri geliştirerek ve bunlara yatırım yaparak müşterilerimizi ve toplumu destekleme hedefine tam olarak uyuyor. Yatırım yapmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler