1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Voronkov: Nükleerin enerji bileşimindeki rolü daha da artacak

Voronkov: Nükleerin enerji bileşimindeki rolü daha da artacak

Rosatom üst yöneticilerinden Alexander Voronkov, gelecekte küresel enerji bileşiminde nükleer enerjinin rolünün daha da artacağını söyledi.

Voronkov: Nükleerin enerji bileşimindeki rolü daha da artacak

Enerji Günlüğü - Rosatom üst yöneticilerinden Alexander Voronkov, gelecekte küresel enerji bileşiminde nükleer enerjinin rolünün daha da artacağını söyledi.

İstanbul’da başlayan 3. Nükleer Santraller Fuarı ve 7. Nükleer Santraller Zirvesi’nde (NPPES) değerlendirmelerde bulunan Rosatom Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü ve Bölge Başkan Yardımcısı Alexander Voronkov, NPPES’in her geçen yıl daha da genişlediğini belirterek, gelecekte küresel enerji bileşiminde nükleer enerjinin rolünün daha da artacağını vurguladı. 

Voronkov, sürdürülebilir ekonomik büyümenin temiz, karbonsuz ve sürdürülebilir enerji tedarik kaynakları kullanılarak elde edilebileceğine dikkat çekti. Akkuyu NGS’yi Türkiye nükleer sanayisinin amiral gemisi olarak adlandıran Voronkov, bu yıl 75’inci yılını kutlayan Rus nükleer endüstrisi için de santralin gurur kaynağı olduğunu bildirdi. Nükleer sanayiyle ilgilenen firmaların NPPES bünyesinde Akkuyu temsilcileri  ile birçok B2B görüşmesi yapacaklarını paylaşan Voronkov, Rosatom'un Zirve'de kendi kurumları hakkında bilgi sağlayacaklarını aynı zamanda Türkiye'de yürütülen proje ile yenilikçi nükleer çözümler hakkında da güncel bilgileri aktaracaklarını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler