1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Vosmer Otomotiv kendi elektriğini üretecek

Vosmer Otomotiv kendi elektriğini üretecek

Volksawagen, Audi ve Skoda otomobilleri satan ve servis hizmetleri sunan Vosmer Otomotiv, güneş enerji santrali kurup kendi elektriği üretecek.

Vosmer Otomotiv kendi elektriğini üretecek

Enerji Günlüğü - Doğuş Otomotiv ve Yüce Auto Yetkili Satıcısı İzmir merkezli Vosmer Otomotiv, kendi elektriğini elde etmek üzere 2.5 milyon dolarlık yatırımla güneş enerji santrali (GES) yatırımı yapıyor. Yaklaşık 2.5 milyon dolarlık yatırımla kurulacak tesislerin, yaklaşık 2.8 milyon kilovatsaat (kWh) ile yirketin yıllık ihtiyacının 1.6 katı kadar elektrik üreteceği hesaplanıyor. VW AG ile paralel olarak yürütülen ‘Sürdürülebilir Pilot Bayi’ faaliyetlerine de katkı sağlaması amaçlanan proje kapsamında 25 bin 156 metrekarelik alana 4 bin 290 solar panel monte edilecek.

Vosmer Otomotiv Genel Müdürü Siyon Karmona, “Vosmer Otomotiv olarak sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda, doğa dostu-temiz enerjinin dünyamızın geleceği için öneminin farkındayız. Bu anlamda elektrik tüketimimizi yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerji sisteminden karşılamak amacıyla öz kaynağımızdan 2,5 milyon dolarlık yatırımla Vosmer GES projemizi hayata geçiriyoruz” dedi.

Vosmer Otomotiv CFO’su Can Şenyılmaz ise “Bir yıldan az sürede tamamlanan ve faaliyete geçmek için gün sayan projemiz ilerledikçe ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızı gördük.İlerleyen dönemde,

yenilenebilir ve temiz enerji konusunda çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

45 BİN M2’LİK ÜÇ LOKASYON

2009 yılından bu yana faaliyet gösteren Vosmer Otomotiv, İzmir’de üç farklı lokasyonda toplamda 45 bin metrekarelik bir alanda günlük ortalama 350 araca satış sonrası hizmet sunuyor. Şirket, 200 araçlık sergileme kapasitesine sahip.

İlgili Haberler