1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Voyag Güneş Santrali büyütülecek 

Voyag Güneş Santrali büyütülecek 

Antalya ve Bodrum’daki Voyage otellerinin işletmecisi Voyage Turizm AŞ, 5 MW'lik Voyag GES'in kapasitesini arttırmayı planlıyor.

Voyag Güneş Santrali büyütülecek 

Enerji Günlüğü - Antalya ve Bodrum’daki Voyage otellerinin işletmecisi Voyage Turizm Otelcilik İşletmesi ve İnşaat Sanayi Ticaret AŞ, kurmayı planladığı Voyag Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kapasitesini arttırmayı planlıyor.

Şirket, Burdur Merkez ilçe sınırları içindeki 5 MW kapasiteli güneş enerji santralinde 2.8 MWe’lik kapasite artışı gerçekleştirecek. Proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Bakanlık İl Müdürlüğü’nde on (10) takvim günü için görüşe açıldı. 

Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacak. Görüş ve öneriler bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na veya BURDUR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine iletilebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler