1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. VTC Enerji, dijital enerji yönetim platformunu tanıttı

VTC Enerji, dijital enerji yönetim platformunu tanıttı

V-Gen 2.0; EPİAŞ, TEİAŞ, OSOS vb. gibi tüm piyasa araçlarına entegre olup bütün elektrik üretim santrallerinin enerjisini yönetebiliyor.

VTC Enerji, dijital enerji yönetim platformunu tanıttı

Enerji Günlüğü - VTC Enerji, dijital enerji yönetim platformu V-Gen 2.0’ı tanıttı. Lansmana, enerji tedarik ve üreticisi firmaları ile sanayi sektöründen çok sayıda yetkili katıldı. 

VTC Enerji’nin düzenlediği etkinlikte; enerji kaynaklarının Türkiye enerji üretimindeki payının ve öneminin giderek artığı günümüz koşullarında, enerji santrallerinde üretim kapasitesi veriminin dijitalizasyon ile nasıl daha yüksek seviyelere çıkarılabileceği konularına odaklanıldı. EPİAŞ ve elektrik piyasası işlemlerinin yazılımlarla yönetilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarında yapay zeka ile üretim ve tüketimin tahminlenmesi, tesislerde anlık olarak enerjinin izlenmesi, enerji tedarik firmalarının sayaç yönetimini yazılımlarla takip etmesi gibi pek çok konuya VTC Enerji’nin sunduğu çözümler anlatıldı.

SEKTÖRLERE ÖZEL DEĞERLENDİRMELER

Sektörlere özel değerlendirmelerin gerçekleştirildiği etkinlikte; Türkiye’de ve dünyada enerjinin sektörünün mevcut durumu, dijital enerji yönetimi örnekleri, Türkiye ve dünyada enerjide dijitalleşme ve endüstriyel tesislerde dijital enerji yönetimi konuları ele alındı. 

VTC Enerji firmasından yetkililerin gerçekleştirdiği ‘V-Gen 2.0 ile Dijital Enerji Yönetimi”, “Sürdürülebilir Enerji için Dijitalizasyon”, “Türkiye’de ve Dünyada Enerji Ticareti” sunumlarına ek olarak, NTV’de yayınlanan Tekno Hayat programı ile tanınan Ahmet Can da “Enerjide Dijitalleşme ve Otomasyon” sunumlarını gerçekleştirdi. 

Katılımcılara enerji sektöründeki dijitalleşme, Türkiye ile dünyadaki enerjisi sektörünün son durumu ve gelecek projeksiyonu hakkında önemli bilgiler veren V-Gen 2.0 Lansmanı gerçekleştirilen demo sunumları ile sonlandı.

DİJİTAL ENERJİ YÖNETİM PLATFORMU

VTC Enerji’nin geliştirdiği V-Market, V-Sensor, V-Forecast, V-Supplier, V-Finance, V-Report geliştirdiği yazılımlarla şirketlerin dijital enerji yönetimlerine destek oluyor. 

Tanıtımı yapılan V-Gen 2.0 ise, enerji piyasasının tüm araçları ile entegre olarak çalışan ve hem Gün Öncesi Piyasalarını hem de Gün İçi Piyasaları kontrol ederek otomatik çıktılar almayı sağlayan bir dijital enerji yönetim platformu. V-Gen; EPİAŞ, TEİAŞ, OSOS vb. gibi tüm piyasa araçlarına entegre olup, kaynak fark etmeksizin bütün elektrik üretim santrallerinin enerjisini yönetebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler