1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Vulcan Energy Almanya'da yeşil lityum üretiyor

Vulcan Energy Almanya'da yeşil lityum üretiyor

Avustralya menşeili ​​Vulcan Energy, Almanya’da yüksek dereceli lityum hidroksit ürettiğini duyurdu.

Vulcan Energy Almanya'da yeşil lityum üretiyor

Enerji Günlüğü - Avustralya merkezli Vulcan Energy, Almanya’da yürüttüğü pilot projesine devam ediyor. Şirket pil sınıfı spekülasyonunu dahi aşan yeşil lityum üretimi yapıldığını açıkladı.

Avustralya merkezli enerji şirketi Vulcan Energy Resources, yüzde 57,1 dereceli lityum hidroksit ürettiğini ve bu oranın müşterilerinin ihtiyacı olan yüzde 56,5'lik pil sınıfı spesifikasyonunu aştığını duyurdu.

Vulcan Energy Avrupa'nın en büyük jeotermal kaynaklarından biri olarak bilinen Almanya'nın Yukarı Ren Vadisi'ndeki pilot projesi üzerinde çalışıyor. Şirket, sıfır karbon lityum üretme hedefi için Yukarı Ren Vadisi’nin lityum açısından zengin tuzlu suyu olduğunu belirterek, tesiste jeotermal enerji teknolojilerini kullanmak ve daha sonra nihai lityum hidroksit ürününü oluşturmak için yeni lityum elektroliz tekniği kullanıldığını bildirdi.

VULCAN’IN YEŞİL LİTYUM VAADİ OTOMOBİL ÜRETİCİLERİNİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR

Lityumun elde edilirken çevreyi olumsuz etkilemesi sebebiyle Vulcan Energy’nin yeşil lityum çıkarma taahhütü, şirketin otomobil üreticileriyle anlaşmalar yapma ihtimalini artırmıştı. Peugeot, Citroen, Fiat, Chrysler ve Opel gibi markaların sahibi olan Stellantis, Haziran ayında benzinli araçlardan elektrikli araçlara geçiş için malzeme temin etme hedefiyle Vulcan Energy’ye 76 milyon dolarlık bir öz sermaye yatırımı yapacağını duyurmuştu. Ayrıca Vulcan Energy’nin LG Energy Solution, Volkswagen, Reno ve Belçikalı pil katot uzmanı Umicore gibi şirketlerle satış anlaşmaları var.

Vulcan Energy Genel Müdürü ve CEO'su Francis Wedin, yeşil lityum üretiminin sürecine ilişkin, "Tuzlu suyumuzun içindeki yenilenebilir ısı çalışması için ısı gerektiren tuzlu sulardan lityum çıkarmak için ticari olarak kanıtlanmış bir süreç olan sorpsiyondan yararlanabileceğimiz anlamına geliyor" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler