1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. VW, Belçikalı Umicore ile batarya ortaklığı kurdu

VW, Belçikalı Umicore ile batarya ortaklığı kurdu

Alman otomobil devi Volkswagen, Avrupa’da elektrikli araçlarının batarya materyallerinden cobalt üretimi ve batarya geri dönüşümü için Belçikalı Umicore ile ortak girişim kurdu. 

VW, Belçikalı Umicore ile batarya ortaklığı kurdu

Enerji Günlüğü - Volkswagen'in batarya birimi PowerCo ve Belçikalı Umicore ortak girişimi Avrupa’da 2,2 milyon elektrikli aracın batarya üretimini karşılayacak miktarda katot üretecek. 

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in batarya birimi PowerCo, yaklaşık 3 milyar avro değerinde yatırım yaparak Belçika merkezli materyal üreticisi Umicore ile ortak girişim kurduğunu duyurdu. Ortak girişimin 2,2 milyon aracın üretimini karşılayacak miktarda malzeme üreteceği ve malzemelerin geri dönüşümü konusunda da çalışmalar yapacağı aktarıldı. Böylece VW, elektrikli araçlara geçişte batarya tedarikini ülkesine yaklaştıran en son Avrupalı ​​otomobil üreticisi oldu.

Ortaklık çerçevesinde elektrikli araç bataryaları için katot üretimi yapılacak. Ortak girişim kapsamında, Umicore 2,2 milyon araca yetecek kadar 160 gigawatt saat (GWh) batarya kapasitesi için yeterli katot malzemesi üretecek. Üretimin büyük olasılıkla Umicore'un Polonya fabrikasında yapılacağı tahmin ediliyor.

Umicore ve Volkswagen’in batarya birimi PowerCo arasındaki girişimin, batarya malzemelerinden metallerin geri dönüştürülmesi konusunda da işbirliği yapmayı planladığı kaydedildi. Ancak bu çalışmanın zamanlaması ile ilgili bir açıklama yapılmadı. 

Volkswagen, 2030 yılına kadar Avrupa'daki satışlarının %70'inin tamamen elektrikli araçlar olmasını hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler