1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Washington’da da elektrikler gitti

Washington’da da elektrikler gitti

Enerji Günlüğü - ABD'nin başkenti Washington'un büyük bölümünde elektrikler kesildi.Türkiye genelinden yaşanan elektrik kesintisinin nedenleri hala araştırılırken...

Washington’da da elektrikler gitti

Enerji Günlüğü - ABD'nin başkenti Washington'un büyük bölümünde elektrikler kesildi.

Türkiye genelinden yaşanan elektrik kesintisinin nedenleri hala araştırılırken benzer bir kesinti de ABD'nin başkenti Washington'da yaşandı.ABD'nin başkenti Washington'un büyük bölümünde elektrikler kesildi.

Başkente elektrik sağlayan enerji şirketi Pepco, iletim hatlarındaki bir arıza nedeniyle Washington çevresinde voltaj kaybının olduğunu doğruladı ve sorunu çözmeye çalıştıklarını bildirdi.

Kesintiden Beyaz Saray, Kongre, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi kritik önemdeki binalar da etkilendi. Kesinti nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'ndaki günlük basın toplantısına ara verildi.

GERÇEK ZAYIFLIĞIN NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

ABD Ordusu Hava ve Uzay Savunma Komutanı Bill Gortney, “Eğer birileri kötü niyetle bu alanlarda eylemde bulunursa veya doğası gereği bir şeyler bile yaşansa, bu bizi etkiler. Bence, bizim tüm kritik altyapılarımız kırılgan. Kırılgan çünkü, gerçek zayıflığın nereden olduğunu bilmiyoruz. Bunları azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz ama bunlar bende büyük kaygı uyandırıyor.'' açıklamasını yaptı.

ABD'li yetkililer ise elektrik kesintisinde siber saldırı şüphesinin olmadığını ifade ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler