1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. WBA Başkanından biyoenerjinin geliştirilmesi için öneriler

WBA Başkanından biyoenerjinin geliştirilmesi için öneriler

WBA Başkanı Christian Rakos, küresel düzeyde biyoenerji sektörünün geliştirilmesi için fosil yakıtlara yüksek vergi, teknolojik yatırımlara destek, teknoloji transfer programları ve kamu farkındalığı için iletişim kampanyaları önerdi.

WBA Başkanından biyoenerjinin geliştirilmesi için öneriler

Enerji Günlüğü - WBA Başkanı Christian Rakos, küresel düzeyde biyoenerji sektörünün geliştirilmesi için fosil yakıtlara yüksek vergi, teknolojik yatırımlara destek, teknoloji transfer programları ve kamu farkındalığı için iletişim kampanyaları önerdi.

Dünya Biyoenerji Birliği (WBA) Başkanı Christian Rakos, EUROSOLAR Türkiye’nin düzenlediği IRENEC 2020 kapsamında gerçekleştirdiği sunumda, küresel karbondioksit emisyonundaki artış nedeniyle biyoenerjinin gelecekte çok daha önemli bir role sahip olacağını belirtti. Küresel enerji tüketiminde yenilenebilir enerjinin payının yüzde 17,8 olduğunu ve burada da biyoenerjinin yüzde 13 paya sahip olduğunu kaydeden Rakos, çok büyük bir gelişim potansiyeline sahip olan biyoenerjinin gelişimi için ekonomik sistem koşullarını değiştirmek gerektiğine vurgu yaptı. 

Bunun için de Rakos şu önerilerde bulundu:

Fosil yakıtlara yüksek vergi konulması

Biyoenerji teknolojilerine yatırımın desteklenmesi

Teknoloji transfer programlarının oluşturulması

Biyoenerjide fırsatlar konusunda kamu farkındalığının arttırılması için iletişim kampanyaları düzenlemek.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler