1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. WCA: Kömürün geleceği teknolojiyle güvence altında

WCA: Kömürün geleceği teknolojiyle güvence altında

Dünya Kömür Birliği (WCA), Sürdürülebilirlik ve Strateji Direktörü Paul Baruya, mevcut teknolojiler ile kömür kaynaklı emisyonların yüzde 99'a varan oranda azaltılabileceğin ve kömürün önünde uzun bir gelecek olduğunu açıkladı.

WCA: Kömürün geleceği teknolojiyle güvence altında

Enerji Günlüğü - Dünya Kömür Birliği (WCA), kömürün tüm emisyon azaltma teknolojileriyle ilerleyip dönüşebileceğini ve güvenilir ve ucuz bir enerji kaynağı olarak varlığını sürdüreceğini açıkladı.

Dünya Kömür Birliği (WCA), endüstrinin emisyonları azaltan ve ekonomik ve sosyal kalkınmayı yönlendiren azaltılmış bir kömür yönetim programını benimsediği için kömürün önünde uzun bir gelecek olduğunu açıkladı. Ankara'da düzenlenen Temiz Kömür Teknolojileri Konferansı'nda konuşan WCA Sürdürülebilirlik ve Strateji Direktörü Paul Baruya, azaltılmış kömür davasının hiç bu kadar geçerli ve zorlayıcı olmadığını kaydetti. Baruya, kömür kaynaklı emisyonların yüzde 99'a varan oranda mevcut teknolojilerle azaltılabileceğini ve bu teknolojilerin geniş ve hızlı bir şekilde benimsenmesi gerektiği gerçeğinin devam ettiğini belirtti. 

Baruya, “Karbon Yakalama ve Depolama, Kömürden Hidrojen ve Kömürden Gazlaştırma gibi teknolojiler, kömürün ayak izini kalıcı olarak değiştiriyor. Sıfır emisyonlu kömür santralini inşa ettik, şimdi kömürü her tür ve formda azaltmamız gerekiyor” dedi. 

“KÖMÜR ENERJİ BİLEŞİMİNDE KALMALI”

Yakın gelecekte yenilenebilir enerjinin küresel enerji sorunlarına %100 güvenilir bir enerji çözümü sunmadığını ve kömürün herhangi bir yakıt karışımının parçası olarak kalması gerektiğini belirten Baruya, “Şimdiki zorluğumuz, gerçekçi bir şekilde ve insanlara zarar vermeyecek bir şekilde geçiş yapmasına ve kendisine sunulan tüm emisyon azaltma teknolojileriyle ilerlemesine ve dönüşmesine izin vermektir” dedi.

“ENERJİ SORUNLARI KÖMÜRÜN GÜCÜNÜ GÖSTERDİ”

Geçen yıl içinde ortaya çıkan enerji sorunlarının, kömürün uygun fiyatlı ve güvenli bir enerji kaynağı olarak gücünü doğruladığını söyleyen Baruya, “Enerji sorunları arttıkça kömür, küresel elektrik üretiminin yüzde 37'sini, küresel çelik üretiminin yüzde 70'ini ve dünya çimentosunun yüzde 90'ını sağlamaya devam etti” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler