1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. WNU Radyasyon Teknolojileri Okulu bu defa Rusya’da

WNU Radyasyon Teknolojileri Okulu bu defa Rusya’da

Enerji Günlüğü - Geleceğin Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezleri’ne (CNST'ler) personel yetiştirmek için bir sistem kurulması amacıyla 2 yılda bir düzenlenen...

WNU Radyasyon Teknolojileri Okulu bu defa Rusya’da

Enerji Günlüğü - Geleceğin Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezleri’ne (CNST'ler) personel yetiştirmek için bir sistem kurulması amacıyla 2 yılda bir düzenlenen radyasyon teknolojileri eğitim programı bu yıl Rusya’da düzenlenecek.

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’yi yapan Rusya Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM bünyesindeki ROSATOM Teknik Akademisi, yeni bir işbirliğine imza attı. Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen ‘Uluslararası İskandinav Nükleer Forumu 2019’da, Dünya Nükleer Üniversitesi (WNU) ve ROSATOM Teknik Akademisi, Rusya’da özel bir WNU Radyasyon Teknolojileri Okulu’nun düzenlenmesi için anlaşma imzaladı. Anlaşma için imzalar 5 Şubat 2019 tarihinde atıldı. 

İKİ HAFTALIK DERSLER VERİLECEK

Teknoloji okulu radyasyon uygulaması ve izotop üretimi alanında seçkin uzmanlar tarafından verilen iki haftalık dersler ve pratik oturumlardan oluşan bir programı kapsıyor. Okul, 2 yılda bir WNU tarafından Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliği içinde düzenleniyor. Bir önceki okul 2017 yılında Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde düzenlenmişti. IEAE, okula burslar yoluyla finansal destek sağlıyor. 

OKUL RUSYA’NIN BİLİM KENTİNDE DÜZENLENECEK

Okul, 2019 yılında, Rusya'nın ilk bilim kenti Obninsk'te düzenlenecek. Geleceğin Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezleri’ne (CNST'ler) personel yetiştirmek için bir sistem kurulmasında önemli bir adım olacak. Obninsk’in araştırma reaktörlerinin (Karpov Bilimsel Araştırma Enstitüsü, NIFKhI), izotop üretiminde (IPPE), tıptaki uygulamalarda (Tsyb Tıbbi Radyoloji Araştırma Merkezi, MRRC) ve tarımdaki (Rus Tarımsal Radyoloji ve Argoekoloji Enstitüsü, RIARAE) kapasitesini göstermek için, CNST’lerin potansiyel alıcıları olan ülkelerden katılımcıların davet edilmesi planlanıyor. WNU School için kayıtlar başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler