1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. WoodMac: Küresel RES kapasitesi bu yıl 1 TW eşiğini aşacak

WoodMac: Küresel RES kapasitesi bu yıl 1 TW eşiğini aşacak

Önümüzdeki 10 yıl içinde Avrupa ülkeleri ve Çin’in, küresel denizüstü RES kapasite ilavelerinin %81'ini gerçekleştireceği öngörülüyor.

WoodMac: Küresel RES kapasitesi bu yıl 1 TW eşiğini aşacak

Enerji Günlüğü - Küresel danışmanlık şirketi WoodMac, küresel rüzgar enerji kurulu gücünün bu yılın sonuna kadar 1 terawatt eşiğini geçeceğini açıkladı. 

İskoçya merkezli araştırma ve danışmanlık şirketi Wood Mackenzie'nin en son piyasa görünümü raporuna göre, küresel rüzgar enerjisi piyasası 2023 yılı sonuna kadar terawatt (1TW) kurulu kapasite eşiğini geçecek. 

Wood Mackenzie Araştırma Direktörü Luke Lewandowski yaptığı değerlendirmede, 1TW'lik kuruluma 40 yıldan fazla bir zaman diliminde ulaşıldığına dikkat çekererek, “Rüzgar endüstrisi önümüzdeki sekiz yıl içinde bir sonraki TW kuruluma ulaşacak, bu da önemli bir büyüme ivmesi" dedi.

ÇİN VE AVRUPA DENİZÜSTÜ KURULUMLARININ %81’İNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

WoodMac, önümüzdeki 10 yıl içinde 30 ülkenin denizüstü rüzgar kapasitesini arttıracağını öngörse de Çin’in devasa payına vurgu yapıyor. 

Çin’deki kapasite ilavelerinin on yıl içinde yıllık ortalama 80 bin MW olacağını ve küresel olarak yeni kapasitenin %50'sini oluşturacağını tahmin ediyor. Avrupa'da 343 bin MW'den fazla denizüstü ve karasal rüzgar enerjisi kapasitesi eklenecek. 10 yıllık görünümde Avrupa ülkeleri ve Çin, küresel denizüstü RES kapasite ilavelerinin %81'ini oluşturacak. 

Küresel denizüstü rüzgar sektörü 2032 yılına kadar yedi kat büyüyecek ve 10 yıllık görünümde toplam kapasitenin %26'sını oluşturacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler