1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. WoodMac: Küresel rüzgâr enerjisi kapasitesi yüzde 9 büyüyecek

WoodMac: Küresel rüzgâr enerjisi kapasitesi yüzde 9 büyüyecek

Wood Mackenzie, küresel rüzgâr enerjisi kapasitesinin 2030 yılına kadar yılda yüzde 9 büyümesini bekliyor. Türkiye, en yüksek rüzgar kurulumu yapacak 15. ülke olarak değerlendiriliyor.

WoodMac: Küresel rüzgâr enerjisi kapasitesi yüzde 9 büyüyecek

Enerji Günlüğü - Wood Mackenzie, küresel rüzgâr enerjisi kapasitesinin 2030 yılına kadar yılda yüzde 9 büyümesini bekliyor. Türkiye, en yüksek rüzgar kurulumu yapacak 15. ülke olarak değerlendiriliyor.

Birleşik Krallık merkezli danışmanlık şirketi Wood Mackenzie’nin yeni (WoodMac) raporuna göre, toplam küresel rüzgâr enerjisi kapasitesi 2021 ve 2030 yılları arasında yılda yüzde 9 oranında büyüyerek 1.756 GW’ı aşacak.

Wood Mackenzie'nin 4. çeyrek raporunda, 2021-2030 dönemi için yaptığı rüzgar enerjisi kapasite artışı tahminini bir önceki çeyrek dönem raporuna kıyasla 69 GW arttırdı. 

ARTIŞIN %70’İ ÇİN’DEN

Kuruluş, içinde bulunduğumuz on yıl içinde beklenen küresel rüzgar enerjisi kurulum kapasitesinin yüzde 70’inin Çin’den kaynaklanacağını bildirdi. Çin’in bu dönemde 458 GW ilave rüzgar kapasitesi kurulumu yapması bekleniyor. Böylece Çin, eklenen yeni kapasite açısından küresel sıralamada liderlik konumunu koruyacak.

woodmac-ruzgar-top20.jpg

TÜRKİYE İLK 20 ÜLKE ARASINDA

WoodMac, 2030 yılına kadar en fazla rüzgar enerjisi kurulu kapasitesi ilavesi yapacak 20 ülkeyi sıraladı. Listede Türkiye 15. sırada yer aldı. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler