1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. World Energy Outlook 2013 20 Aralık’ta tanıtılacak

World Energy Outlook 2013 20 Aralık’ta tanıtılacak

Enerji Günlüğü - “World Energy Outlook 2013” raporunun Türkiye Tanıtımı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Sabancı Üniversitesi...

World Energy Outlook 2013 20 Aralık’ta tanıtılacak

Enerji Günlüğü - “World Energy Outlook 2013” raporunun Türkiye Tanıtımı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Sabancı Üniversitesi Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından yapılacak. 

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, "World Energy Outlook 2013" raporunun tanıtım toplantısı 20 Aralık Cuma günü İstanbul Sabancı Center'da gerçekleştirilecek. 

RAPOR FATİH BİROL SUNACAK

Toplantının açılış konuşmaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı tarafından yapılacak. Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Fatih Birol "World Energy Outlook 2013" raporunun ana başlıklarını kamuoyuna sunacak.

TÜSİAD'DAN ENERJİ PANEL 

Toplantıda ayrıca "Küresel Enerji Dengelerindeki Değişimler ve Rekabetçilik"” başlıklı bir panel düzenlenecek. Panelin oturum başkanlığı TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Başkanı ve Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman tarafından yapılacak.

TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Başkan Vekili Nusret Cömert, TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Batu Aksoy, TÜSİAD Çevre Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Dördüncü, Genel Enerji CEO’su Tony Hayward ve Paris Siyaset Bilimi Çalışmaları Enstitüsü (Science Po), Uluslararası Enerji Bölümü Direktörü Giacomo Luciani söz konusu panele katılarak enerji piyasalarına ilişkin görüş ve değerlendirmelerini paylaşacak.

ENERJİDE GELECEK 20 YILIN TAHMİNLERİ

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından hazırlanan "World Energy Outlook" Raporu, küresel enerji piyasalarının bugününe ve gelecek 20 yıla ilişkin en son tahminleri, politika gelişmelerini ve bir önceki yıldan bu yana elde edilen tecrübelerle güçlendirilen analizleri içeriyor. "World Energy Outlook” farklı senaryolara, ülkelere, sektörlere ve yakıt türlerine göre en son enerji arz ve talep projeksiyonlarına yer veriyor. Rapor, kısa ve orta vadede enerji sisteminin nasıl dönüşebileceğine dair önemli analizler sunuyor ve enerji sektörünü takip eden herkes için başucu kitabı niteliği taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler