1. HABERLER

  2. PETROL

  3. WTI petrolün düşüşü 2. Gününde

WTI petrolün düşüşü 2. Gününde

Enerji Günlüğü - ABD’de ve akaryakıt stoklarının yükselmesinin ardından Batı Teksas tipi ham petrol (WTI) düşüş seyrini koruyor.Batı Teksas tipi...

WTI petrolün düşüşü 2. Gününde

Enerji Günlüğü - ABD’de ve akaryakıt stoklarının yükselmesinin ardından Batı Teksas tipi ham petrol (WTI) düşüş seyrini koruyor.

Batı Teksas tipi ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de petrol ve akaryakıt stoklarının genişlediğini gösteren veri sonrasında düşüşü ikinci güne taşıyor. Brent petrolü ise Londra’da geriliyor.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 0.3 kadar düşüş kaydetti. Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıkladığı verilere göre ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 229,000 varil yükseldi. Libya ilk petrol kargosunu Ras Lanuf limanından ihraç etti. Ülkedeki isyancılar limanı bir sene önce faaliyete kapatmışlardı. Uluslararası Enerji Ajansı(IEA), petrol üretimindeki fazlanın piyasayı aksamalardan koruduğu yönünde açıklamada bulundu.

Sidney’de bulunan Fat Prophets kaynak analistlerinden David Lennox, “Petrol üretimindeki durum ihtiyacı karşılıyor. ABD’deki üretim ülke piyasasında oluşabilecek bir büyümeyi gözetirken, dünyanın geri kalanına OPEC tarafından hizmet veriliyor” şeklinde konuştu.

Eylül vadeli WTI petrol kontratları, 31 sent kadar düşerek Nymex elektronik işlemlerde varil başına 97.06 dolar oldu ve Singapur saati ile 14:14’te 97.19 dolardan alıcı buldu. Kontrat, dün yüzde 0.7 gerileme ile 7 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyesi 97.37 dolara indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 16 aşağısında seyrediyor.

Eylül vadeli Brent petrolü kontratları, 55 sent kadar veya yüzde 0.5 gerileyerek Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında varil başına 102.47 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge petrolü ile WTI arasındaki fark dün 5.65 dolar ile kapanış yaparken, bugün 5.30 seviyesinde.

Kaynak:Bloomberg

Önceki ve Sonraki Haberler