1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. WWF ve Ørsted'den denizüstü rüzgar enerjisi ortaklığı 

WWF ve Ørsted'den denizüstü rüzgar enerjisi ortaklığı 

Ørsted ve WWF, doğa ile dengeli ve biyolojik çeşitliliği artıran denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi girişimlerini ve yaklaşımlarını birlikte belirleyecek ve geliştirecekler.

WWF ve Ørsted'den denizüstü rüzgar enerjisi ortaklığı 

Enerji Günlüğü - WWF ve Ørsted, denizüstü rüzgar enerjisi altyapısı bağlamında okyanus biyoçeşitliliğini desteklemek ve geliştirmek için birlikte çalışacak.

Küresel kurulu açık deniz rüzgar kapasitesinin katlanarak artması bekleniyor. Bu artışın deniz ekosistemlerinin zararına yapılmaması için Uluslararası sivil toplum kuruluşu Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ve Danimarka merkezli çokuluslu enerji şirketi Ørsted birlikte çalışacak. WWF ve Ørsted, iklim değişikliğini ve biyolojik çeşitliliği ele alan 5 yıllık küresel ortaklık başlattı. Ortaklık, okyanus biyoçeşitliliğini artıran denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi dağıtımını ilerletmeyi ve hem iklim hem de biyoçeşitlilik hedeflerine yönelik küresel bir değişim sağlamayı amaçlıyor.

Bu doğrultuda, yenilenebilir enerji devi ve WWF biyoçeşitliliği artıran denizüstü rüzgar türbini projeleriyle kapasiteyi artıracak yeni yaklaşımlar geliştirecek. Ortaklık, genel olarak okyanus biyoçeşitliliğini iyileştiren ve açık deniz rüzgar altyapısının etkisini dengelemek için kullanılabilecek test yöntemleri gibi bir dizi girişimi içerecek. İkili ayrıca hükümetler için bilime dayalı öneriler geliştirecek ve deniz doğasını koruyan karbondan arındırılmış bir enerji sistemi için ortak bir vizyon geliştirmek üzere okyanus paydaşlarını bir araya getirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler