1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Xpeng ve Alibaba mega bilgi işlem merkezi kuracak

Xpeng ve Alibaba mega bilgi işlem merkezi kuracak

Alibaba Cloud, otonom sürüş araç modeli testi için bir bilgi işlem merkezi kurumak üzere elektrikli araç üreticisi XPeng Motors ile ortaklık kurdu.

Xpeng ve Alibaba mega bilgi işlem merkezi kuracak

Enerji Günlüğü - Çinli e-ticaret devi Alibaba, Çinli elektrikli araç üreticisi Xpeng ile işbirliği yaparak otonom sürüş yazılımı için AI modellerinin eğitimini hızlandırmak amacıyla bir mega bilgi işlem merkezi kuracak.

Çokuluslu Çin teknoloji şirketi Alibaba’nın sunduğu bir IaaS hizmeti olan Alibaba Cloud ve Çin merkezli elektrikli araç girişimi XPeng Motors, otonom araç bulut veri merkezi kuruyor. Alibaba’nın %12 hissesine sahip olduğu Xpeng ile işbirliği yaparak kuracağı veri merkezinde otonom araç yazılımlarının eğitimi için teknolojiler geliştireceği bildirildi. Fuyao adlı İç Moğolistan merkezli bilgi işlem merkezi, 600PFLOPS bilgi işlem kapasitesi sağlayan GPU kümelerini bir araya getirecek.

Fuyao bilgi işlem merkezinin, karayollarında bulunan ve 2022 yılına kadar kentsel ortamlara genişleyecek olan NGP (Navigasyon Kılavuzlu Pilot) adlı XPeng'in gelişmiş sürücü yardım sisteminde (ADAS) kullanılan modeli eğitmek için kullanılacak. Çinli elektrikli araç üreticisi Xpeng’in, Alibaba’nın bulut bilişim hizmetlerinden yararlanarak temel otonom sürüş modelinin eğitim süresini yedi günden bir saate indireceği öne sürülüyor. Anlaşma ile şirket, Çin’deki diğer oyuncularla rekabet edecek.

XPeng’in rakiplerinden ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla da, 1.8 exaFLOPS veya 1.800 petaFLOPS'a bilgi işlem kapasitesine ulaşacak olan DOJO adlı süper bilgisayarını geliştirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler