1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yabancı yatırımda enerji öne çıkacak

Yabancı yatırımda enerji öne çıkacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkan Vekili Akın Kozanoğlu, enerji sektörünün Türkiye'de bu yıl en çok doğrudan yatırım...

Yabancı yatırımda enerji öne çıkacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkan Vekili Akın Kozanoğlu, enerji sektörünün Türkiye'de bu yıl en çok doğrudan yatırım çekecek sektör olduğunu söyledi.

YASED Başkan Vekili Akın Kozanoğlu, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü'nün (UNCTAD) hazırladığı 2014 Dünya Yatırım Raporu'nun (Rapor içeriğinin yayını saat 20:00'ye kadar ambargolu)açıklandığı YASED toplantısında konuştu.

Kozanoğlu bu yılın ilk dört ayında Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım girişinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artışla 5.1 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Kozanoğlu, bu yılın sonuna kadar Türkiye'ye yönelik uluslararası doğrudan yatırım girişinin toplam 16 milyar dolara ulaşabileceği tahmininde bulundu.

Akın Kozanoğlu Türkiye'ye yönelik uluslararası doğrudan yatırım girişlerinde enerji, finans, sağlık ve gayrimenkul sektörlerinin öne çıkmasını beklediklerini de vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler