1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yakaağzı RES’in türbin sayısı 8’e düşürülecek

Yakaağzı RES’in türbin sayısı 8’e düşürülecek

Knot Enerji, Ağrı’da kurulumlarına başladığı 30 MW’lık Yakaağzı Rüzgar Enerji Santrali’nin türbin sayısı, noktası ve modelinde değişiklik yapacak. 

Yakaağzı RES’in türbin sayısı 8’e düşürülecek

Enerji Günlüğü - Ağrı’nın Taşlıçay ve Diyadin ilçe sınırları içinde kurulmakta olan Yakaağzı Rüzgar Enerji Santrali’nde türbin sayısı azaltılarak 8’e düşürülecek. 

Knot Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, 75 milyon TL  yatırımla Ağrı İli Taşlıçay ve Diyadin İlçesi sınırlarında kurulması planlanan 30 MW kapasiteli Yakaağzı Rüzgar Enerji Santrali’nin türbin sayısı, noktası ve modelinde değişiklik yapmayı planlıyor. Plan kapsamında 15 türbin yerine 8 rüzgar türbini kurulacak ve türbin modelinde planlanan değişiklik sebebi ile de kurulu mekanik güç 3,6 MWm artacak. Her biri 4,2 MW olan Enercon-E138 model rüzgar türbinleriyle santralin kurulu gücü yine ilk planlandığı şekilde 30 MW olacak.

Santralde yılda 120 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik enerjisi 154 kV ile İpektepe RES Trafo Merkezi üzerinden ulusal şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler