1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yakınca HES kapasite artışı halkın görüşüne açıldı

Yakınca HES kapasite artışı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Tırsan Enerji'nin Giresun'da bululan 11.7 MW kurulu gücündeki Yakınca Regülatörü ve HES'in kapasitesini 19.1 MW’ye yükseltme projesi...

Yakınca HES kapasite artışı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Tırsan Enerji'nin Giresun'da bululan 11.7 MW kurulu gücündeki Yakınca Regülatörü ve HES'in kapasitesini 19.1 MW’ye yükseltme projesi için halk bilgilendirilecek.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Tırsan Enerji'nin Giresun'da bululan 11.7 MW kurulu gücündeki Yakınca Regülatörü ve HES'in kapasitesini 19.1 MW’ye yükseltme projesi ÇED Raporu'nun görüşe açıldığını ve 16 Ağustos 2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Tırsan Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından, güneyinde Sivas ili, kuzeyinde Giresun ili bulunan sınır bölgesi Keltik vadisi üzerinde kurulan 11,94 MWm / 11,7 MWe kurulu gücündeki Yakınca Regülatörü ve HES'in kurulu gücünü yükseltme projesi ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu hakkında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 16/08/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. 

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya GİRESUN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. 

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve GİRESUN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

YAKINCA HES KAPASİTE ARTTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler