1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yakıt nafta için teknik düzenleme yapıldı

Yakıt nafta için teknik düzenleme yapıldı

Enerji Günlüğü – AB üyesi olmayan ülkelerden alınan yakıt nafta ürünün sahip olması gereken özellikler ve ürünün tespiti için gerekli muayene...

Yakıt nafta için teknik düzenleme yapıldı

Enerji Günlüğü – AB üyesi olmayan ülkelerden alınan yakıt nafta ürünün sahip olması gereken özellikler ve ürünün tespiti için gerekli muayene ve deneyler düzenlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), yakıt nafta için teknik düzenleme tebliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, Piyasaya arz edilen Yakıt Nafta’nın, Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan, “TS 13207 Yakıt Nafta” Standardına uygun olması zorunlu olacak.

Piyasaya akaryakıt olarak arz edilebilecek yakıt naftanın resmi ismi, Türk Gümrük Tarife Cetvelindeki Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon numaraları esas alınarak Kurul kararı ile belirlenecek.

Bu Tebliğ hükümleri Avrupa Birliği üyesi bir ülkede yasal olarak üretilmiş veya yasal olarak serbest dolaşıma girmiş ürünlere uygulanmayacak. Ancak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ürünü, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Düzenlenmemiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliğinin üçüncü bölümünde belirtilen usul ve esaslara uyarak değerlendirmeye tabi tutabilecek ve bunun sonucunda bu Tebliğ tarafından aranan koruma düzeyini eşdeğer ölçüde sağlamadığını tespit ederse ürünün piyasaya arzını yasaklayabilecek, koşula bağlayabilecek veya piyasadan geri çekilmesini veya toplatılmasını isteyebilecek.

Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle daha önce yürürlükte olan Yakıt Nafta’nın Üretimi, Yurtdışı ve Yurtiçi Kaynaklardan Temini ve Piyasaya Arzına İlişkin Teknik Düzenleme Tebliği yürürlükten kaldırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler