1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yakıt testlerinde manipülasyon mu var?

Yakıt testlerinde manipülasyon mu var?

Enerji Günlüğü - Otomobil üreticileri, her ne kadar km/litre oranlarında büyük ölçüde doğru sürüşün etkin olduğunu belirtseler de, T&E’ın...

Yakıt testlerinde manipülasyon mu var?

Enerji Günlüğü - Otomobil üreticileri, her ne kadar km/litre oranlarında büyük ölçüde doğru sürüşün etkin olduğunu belirtseler de, T&E’ın (Transport&Environment Compaign Group) raporu aksini öne sürüyor. Haber, The Guardian’da yer aldı. Habere göre, The T&E’nin araştırmasında, üretici firmalar test sonuçlarını manipüle etmek adına belli aksesuarlardan kurtularak ağırlığı düşürmek, lastikleri gereğinden fazla şişirmek ve yüksek irtifada gerçekleşmesi gereken testleri daha düşük rakımlı, yumuşak havalı parkurlarda gerçekleştirmek gibi hilelerin kullanıldığı orta çaktı.

Rapor sonuçlarına göre tüketilen yakıt miktarları üreticilerin belirttiğinden ortalama yüzde 25 civarında daha yüksekte. Bazı durumlarda bu oran yüzde 50’ye kadar çıkabiliyor. T&E yöneticilerinden Greg Archer, raporun sonuçlarıyla birlikte şirketlerin müşterilerini kandırdığının ve sürücülere çok daha büyük bir yakıt masrafı fatura ettiğinin artık resmi olarak ortaya çıktığını savundu. Benzer hilelerin araçların karbon emisyonu ölçümlerinde de yapıldığını belirten rapora göre kullandığımız arabalar firmaların söylediği kadar çevre dostu değil. Archer son olarak teslerin gerçekleşme sürecinde “yasal bir yanlışlık” olmadığını ancak testlerin yapısının manipülasyona fazlasıyla açık olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler