1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Yalçın Aydin Eti Maden Genel Müdürü olarak atandı

Yalçın Aydin Eti Maden Genel Müdürü olarak atandı

Eti Maden Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı görevleri için Yalçın Aydin atandı.

Yalçın Aydin Eti Maden Genel Müdürü olarak atandı

Enerji Günlüğü - Eti Maden’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine Yalçın Aydin getirildi. 

2024/15 sayılı ve 26 Ocak 2024 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca; Eti Maden İşletmeleri (Eti Maden) Genel Müdürlüğü görevine, Yalçın Aydin getirildi. Yalçın Aydin aynı zamanda, Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapacak. 

Makine Mühendisi olan Yalçın Aydin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Texas State Lamar Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü yüksek lisans programını tamamladı. Nebraska Üniversitesi-Lincoln Makine Mühendisliği bölümünde de araştırma görevlisi olarak doktora çalışmalarında bulundu. Daha sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi MBA programını bitirdi ve MIT (Massachusetts Institute of Technology) üniversitesinde üst düzey yöneticilik sertifikasyon programını bitirdi. 
 
1997’de Ford Motor firmasında çalıştı ve 2000 yılında ABD’de GE Aircraft Engines firmasında görev aldı. 2006-2009 yılları arasında, NADCAP (National Aerospace & Defense Contractors Accreditation Program) programında GE Aviation firmasını, prime havacılık firmalarının tümünün oylarını alarak 3 yıl boyunca temsil etti. 

2015-2017 yılları arasında GE Firmasının Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu Global Tedarik Zinciri Strateji Direktörü olarak görev yaptı. Ardından 2020 yılına kadar Türk Telekom Grup Satınalma ve Tedarikçi Yönetimi Direktörü olarak görev aldı ve aynı zamanda TT Basketbol takımı Asbaşkanlık görevini üstlendi.

2020-2023 tarihleri arasında ise Türk hava Yolları (THY) Teknik AŞ Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu dönemde THY’nin grup şirketleri olan TNC (Turkish Nacelle Center) Yönetim Kurulu Başkanı ve Cornea Şirketinin de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı.

İyi derecede İngilizce bilen Yalçın Aydin, 02 Ekim 2023 tarihinden bu yana Eti Maden İşletmelerinde yine Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler