1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yalova RES sahasına güneş santrali kurulacak

Yalova RES sahasına güneş santrali kurulacak

Aydem, Yalova’nın Armutlu ilçesinde işletmekte olduğu 54 MW’lık Yalova RES’in kapasitesini arttıracak ve yardımcı kaynak olarak 19 MW’lık güneş santrali kuracak.

Yalova RES sahasına güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Yalova’nın Armutlu ilçesinde elektrik üreten Yalova RES kapasitesini 6 MW arttıracak. Ayrıca santral sahasına 19 MW kapasiteli güneş santrali kurulacak.

Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş., Yalova’nın Armutlu İlçesinde işletmekte olduğu 54 MW kurulu gücündeki Yalova Rüzgâr Enerji Santrali (RES) sahası içerisine 18,8765 MWe gücünde Hibrit Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı planlıyor. Şirket ayrıca rüzgar santraline 6 MW’lık bir türbin ilave ederek kapasiteyi 60 MW’a çıkarmayı planlıyor. Projenin değerinin yaklaşık 72 milyon TL olması öngörülüyor.

Yalova RES’e bir türbin ilavesi ile türbin sayısı 37’ye çıkacak. Kapasite artışı ile Yalova RES yıllık toplam 240.000.000 kWh/yıl elektrik üretebilecek.

Proje kapsamında 2 farklı alanda kurulacak güneş enerji santrali ile, ana kaynak olan Yalova RES’in anlık üretim gücünün, lisans gücünden düşük olduğu durumlarda yardımcı kaynak olarak güneşten üretilen enerji ile RES ve GES anlık üretim toplamı, talep değerinin lisans gücünü aşmayacak şekilde çalıştırılacak. Santralde yılda 57.384.000 kWh elektrik üretilecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler