1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yalova’daki Göktepe RES kapasite arttıracak

Yalova’daki Göktepe RES kapasite arttıracak

Erguvan Enerji, Yalova’nın Armutlu ilçesinde işletmekte olduğu 118,4 MW’lık Göktepe Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesini arttıracak. Santralde üretilen elektriğin depolanması için depolama tesisi de kurulacak.

Yalova’daki Göktepe RES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Yalova’da işletilmekte olan 118,4 MW’lık Göktepe Rüzgar Enerji Santrali’ne 19 rüzgar türbini daha eklenecek. Ayrıca santrale entegre depolama tesisi de kurulacak.

Erguvan Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Yalova İli, Armutlu İlçesi ile Çınarcık İlçesi sınırlarında Göktepe Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışı ve enerji depolama tesisi ilavesi planlanıyor. 1 milyar 408 milyon TL değerindeki proje kapsamında 29 adet rüzgar türbini ile toplam 118,4 MW kurulu güç ile işletilmekte olan santrale 19 adet Enercon E-160 marka türbin daha ilave edilerek kurulu güç 226,74 MW’a çıkarılacak. 

Proje kapsamında 108.34 MWh depolama kapasiteli Enerji Depolama Tesisi kurulması da planlanıyor. Tesiste Lityum-İyon Batarya Sistemleri kullanılacak.

Toplam 48 adet rüzgar türbini ile yılda azami yaklaşık 907 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik enerjisi “154 kV Selimiye RES ve 154 kV Yares Yalova RES bağlantılarına ek olarak 154 kV Esenköy TM'ye bağlantı, 154 KV” ye bağlanacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler