1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yamal LNG, Belçika`ya LNG sağlayacak

Yamal LNG, Belçika`ya LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Yamal LNG, Belçika'daki Zeebrugge Limanı'na her yıl 8 milyon tondan fazla LNG ihraç edecek.Rus Yamal LNG ve Belçikalı Fluxys LNG, Belçika'daki...

Yamal LNG, Belçika`ya LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - Yamal LNG, Belçika'daki Zeebrugge Limanı'na her yıl 8 milyon tondan fazla LNG ihraç edecek.

Rus Yamal LNG ve Belçikalı Fluxys LNG, Belçika'daki Zeebrugge Limanı'na her yıl 8 milyon tondan fazla LNG sağlanması için yirmi yıllık transit LNG sevkiyatı anlaşması imzaladı.

Rusya enerji şirketi Yamal LNG Genel Müdürü Evgeniy Kot, Yamal LNG projesinin planlandığı şekilde iyi ilerlediğini belirterek, Kuzeybatı Avrupa'daki bu transit sevkiyat platformunun temel önemde olduğunu söyledi.

Fluxys Belçika CEO'su Pascal De Buck ise Yamal LNG ile yaptıkları uzun vadeli anlaşma sayesinde önemli oranda yatırım yaptıkları LNG terminalinden yükleme yapabileceklerini söyledi.

Anlaşma ile Kutup yazında Yamal LNG Asya-Pasifik piyasalarına Kuzey Denizi rotasından tankerler ile LNG sevkiyatı yapacak. Kışın ise, LNG tankerleri Zeebrugge LNG terminali aracılığıyla taşınacak. Fluzys LNG, son dağıtım aşamasında bu terminalden ticari araçlarla Şüveyş kanalı yoluyla Asya-Pasifik piyasalarına LNG sevkiyatı yapacak.

Yamal LNG'de Novatek'in yüzde 60, CNPC'nin yüzde 20 ve Total'in yüzde 20 payı var.

Önceki ve Sonraki Haberler