1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yamal LNG projesine Çin`den destek

Yamal LNG projesine Çin`den destek

Enerji Günlüğü - Çin bankaları, Rus doğal gaz şirketi Novatek'in öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Yamal LNG projesine 12 milyar dolar finansman...

Yamal LNG projesine Çin`den destek

Enerji Günlüğü - Çin bankaları, Rus doğal gaz şirketi Novatek'in öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Yamal LNG projesine 12 milyar dolar finansman sağlayacaklar.

Batı'nın yaptırımları nedeniyle yatırımlarına finans bulmakta zorlanan Novatek'in Çinli bankalardan finans bulma çabaları sonuç verdi. Novatek CEO'su Leonid Mikhelson yaptığı açıklamada, Çinli bankaların Yamal LNG projesine 12 milyar dolar finansman sağlayacaklarını ve bu finansmanın en geç 4 ay içinde gelmeye başlamasını beklediklerini de ifade etti.

Rosneft ve Novatek'in geliştirmekte oldukları 16.5 milyon ton yıllık kapasiteye sahip Yamal LNG tesisi türünün dünyadaki en büyüğü olacak ve tesiste üç sıvılaştırma ünitesi olacak. Tesisin yapımınıFransız Technip şirketi üstlenmişti.

Geçtiğimiz ayın sonlarında Novatek'in Yamal LNG projesinin yüzde 10'unu Çinli Silk Road yatırım fonuna satacağı ve bu satışın Batı'nın yaptırımları nedeniyle yatırımlarına finans bulmakta zorlanan Novatek'in Çinli bankalardan finans bulmasına yardımcı olabileceği ifade edilmişti.

NOVATEK, ÇİN'E YAMAL LNG PROJESİNDEN HİSSE SATACAK

Önceki ve Sonraki Haberler