1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yamal LNG satışları için tarih verildi

Yamal LNG satışları için tarih verildi

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Kuzey Buz Denizi’ne açılan Yamal Yarımadası’nda kurulmakta olan Yamal LNG Projesi’nden ilk satışlar bu yıl spot piyasada...

Yamal LNG satışları için tarih verildi

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Kuzey Buz Denizi’ne açılan Yamal Yarımadası’nda kurulmakta olan Yamal LNG Projesi’nden ilk satışlar bu yıl spot piyasada başlayacak.

En büyük Rus özel sektör doğalgaz şirketi ve tesisin ana hissedarı Novatek’in CEO'su Leonid Mikhelson, ilk kargonun spot piyasada satılacağını belirtti. Mikhelson, "Uzun vadeli sözleşmelere bağlı teslimat gelecek yıl başlayacak. Bu yıl spot markette yer alacağız. Proje katılımcıları ilk hacimle spot piyasaya girecek ve bu hacimler piyasanın en iyi olduğu yerde satılacak" dedi.

Novatek bu yıl ilk sevkiyata yıllık 5,5 milyon tonluk konvoy ile başlayacak ve 2018 ve 2019'da aynı kapasiteden iki başka konvoy daha eklenecek. 

Fransız Total şirketinin CEO'su Patrick Pouyanne ise Ekim'den önce sevkiyata başlanabileceğini belirtti. 

Şu anda yüzde 50.1'i Novatek'e, yüzde 20'si Total'e, yüzde 20'si Çinli CNPC'ye ve yüzde 9.9'u da Silk Route Fund'a ait olan Yamal LNG projesinin yıllık kapasitesi 16.5 milyon ton. Proje için gereken gaz Yuzhno-Tambeiskoye gaz sahasından sağlanacak.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler