1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yamal LNG’den ithalat 4 milyon tona ulaştı

Yamal LNG’den ithalat 4 milyon tona ulaştı

Enerji Günlüğü - Kuzey Rusya'daki Yamal LNG projesinden bu güne kadar toplam 4 milyon ton LNG sevk edildi. Rusya’nın LNG ihracatını yüzde 10 artırması...

Yamal LNG’den ithalat 4 milyon tona ulaştı

Enerji Günlüğü - Kuzey Rusya'daki Yamal LNG projesinden bu güne kadar toplam 4 milyon ton LNG sevk edildi. 

Rusya’nın LNG ihracatını yüzde 10 artırması beklenen Yamal LNG Projesi’nde bugüne kadar sevkedilen LNG miktarı açıklandı. 

Rusya'nın en büyük ikinci doğalgaz şirketi Novatek, Yamal LNG projesinden 4 milyon ton kümülatif LNG sevk ettiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Aralık 2017’de ilk sevkiyatını gerçekleştiren Yamal LNG tesisinden 54. kargo da yüklendi. Böylece bugüne kadar tesisten gönderilen LNG miktarı 4 milyon tona ulaştı. 

Yamal LNG projesinde Novatek'in yüzde 50,1, Fransız Total ve Çinli CNPC şirketlerinin yüzde 20'şer ve Çinli İpek Yolu Fonu'nun da yüzde 9,9 hissesi bulunuyor. Proje Kuzey Kutup Dairesi’nin 600 kilometre kuzeyinde, güneşin aralıksız 2 ay boyunca doğmadığı bölgede yer alıyor. 

Dünyanın en büyük endüstriyel tesislerden biri olacak, aynı zamanda da bir ilk teşkil edecek olan buz kırıcı tankerlerin de kullanıldığı bu projede, her biri yıllık 5,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğalgaz üretim kapasitesine sahip olacak olan üç ünite yer alacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler